Blogg hit och Blogg dit

Kommentera

Hej allihop!

Det är cirka 10 år sedan jag senast var aktiv i en blogg. Det var i samband med mitt företag Fluffdesign. Företaget innebar design och sömnad, i stora drag av barnkläder.

Att skapa företag av ens intresse är inte alltid bra. Passionen för sömnad och design försvann i jakten på inkomsten, samtidigt som barnen växte upp och där små söta kläder inte längre var kul att göra. Alla vet att ju större plagg man syr, ju mer tyg går det åt och kostnaden blir högre.

Jag har märkt en stor skillnad på idag och för tio år sedan gällande priser på tyger. De har kraftigt ökat men samtidigt har utbudet också ökat med härliga tryck och mönster i de flesta tygbutiker.

Bloggar hit och dit finns det även, och var och varannan mamma har idag startat webbshop. Jag har sett den ökande trenden hos nyblivna mammor som vill börja sy sina egna plagg till sina barn, och jag förstår helt klart. Jag är ju trots allt där igen. Min stora dotter som gav mig passionen för att sy barnkläder är idag 11 år och sonen är snart 8 år. Men så kom en liten prinsessa till oss igen för tre månader sedan och intresset för att skapa och sy kom fram igen.

Jag har nyligen städat och ändrat om i mitt syrum/hobbyrum och tro mig, det skapar en längtan av att få stöka till igen.

 

Snyggaste på väggarna är sönderklippta kompostgaller som passar perfekt för alla trådrullar. Överskådligt och lättillgängligt.

Mina maskiner är av många sorter. Overlockmaskinen är från Bernina. Den vanliga hushållsmaskinen (raksömsmaskinen osv som jag använder den till idag) är från Elna. Denna maskinen var en dyrgrip från början då den även har funktioner som att brodera. Men senare skaffade jag den ännu mera dyrgripen i form av 6 trådig brodyrmaskin från Brother som kan fixa de finaste brodyrerna på kläderna, men även på kepsar.  (Den lilla maskinen är barnens).

 

Overlockmaskinen är ju dock klart den bästa man kan ha om man fördrar att sy i trikåtyger. Proffsiga sömmar och snabbt och lätt att använda. Önskar mig dock en ny. För man kan faktiskt slita sönder en symaskin. ;-)

Innan var syrummet endast mitt arbetsrum men nu är det ett arbetsrum för hela familjen. Ofta är barnen med och skapar och det tycker jag är roligt. Kreativitet är högt rankat i vår familj.